Tour du Loir et Cher etapp 3: Hektiskt avslutningsvarv på grusvägar

Dagens 211 km långa etapp från Savigny-Sur-Breve till Vendome var den längsta etappen på årets Tour du Loir et Cher. Distansen och gårdagens hårda etapp gav en lugn öppningen av etappen. Efter bara sju kilometer kom en femmanna grupp iväg och klungan verkade nöjda med gruppen och släppte iväg dem.

Ledartröjans lag, An Post, tog kontrollen i klungan och höll avståndet på ca 2,5 min till de sista 50 km när tävlingen började hetta till. Flera attacker från klungan gjorde att avståndet krympte till 30-40 sekunder när de kom in på de avslutande varven. Varvet innehöll en brant backe, ett grusvägsavsnitt och skulle köras fyra varv. Det var en hektisk kamp om positioner och det var flera grupper som kom iväg och blev inkörda. Tävlingen kom att avgöras från en 12-mannagrupp som slogs om segern.

Team Tre Berg – PostNord gjorde ett bra race och killarna var med på de attacker som skedde. Magnusson och Fåglum Karlsson sparade sig till slutet och blev positionerad på bästa sätt av laget för att vara med och tävla om segern. Magnusson gjorde ett stark insats och slutade åtta på etappen fyra sekunder bakom segraren. Fåglum Karlsson och Lundgren kom in i mål i en grupp 33 sekunder bakom segraren och är fortfarande med i matchen för totalen.

Kommentar av Kim Magnusson:
- Jag kände mig riktigt bra idag och det känns toppen att vara del av ett lag som jobbar tillsammans som vi gjorde idag. Äntligen betalar sig vårt hårda arbete med en topp tio placering. Alla gjorde sitt jobb och vi har många kort att spela. Jag är säker på att om Wetterhall inte punkterat så olägligt hade han varit med i topp också. I morgon är ytterligare en hård etapp och mitt mål är att avancera till en topp tio placering totalt.