Tre Berg: En elfteplats vid premiären på Rhodos

Isac spurtade in på en elfteplats på sin första tävling med Team Tre Berg – PostNord

Första tävlingsdagen för 2017 är avklarad. 195km runt ön Rhodos. Banan innehöll en större backe halvvägs ut. Man hade föraningar om att tävlingen skulle avslutas i en spurt vilket visade sig vara rätt. Tävlingen vanns av Alan Banszek från Polska landslaget.Tävlingen fram till spurten var händelserik med flera krascher. Laget tappade tyvärr både Marcus och Erik som båda gick i backen med 70 km från mål. Även Isac och Pontus var i backen där men kom i väg snabbt.

Pontus kom loss med en tolvmanna grupp 20 km från mål som länge såg ut att hålla hela vägen. Men de blev inhämtade med tre kilometer från mål. Kim gjorde ett bra jobb för att positionera Isac inför spurten. Tyvärr kraschade Kim med en polismotorcykel som kom i motsatt riktning med 1 km från mål. Det blev en stor krasch med många skadade. Kim klarade sig bra med endast skrapsår.

Isac gjorde ett bra jobb i spurten och blev elva.  Man var nöjda med dagen och framförallt glada att inte ha någon allvarligt skadad, andra lag var inte lyckosamma.

Laget stannar på Rhodos i veckan och på fredag startar International tour of Rhodos, ett tredagars etapplopp.

Kommentarer:

Isac Lundgren, ”Det känns bra att vara igång. Vi hade otur med krascher tyvärr. Pontus gjorde ett toppenjobb att gå med i den utbrytningen med 20km kvar och jag fick bra hjälp av Kim inför spurten.”

Thomas Löfkvist, ”Trots krascherna är jag nöjd med dagen. Killarna körde aktivt och som ett lag. Tråkigt för Marcus, Kim och Erik som inte fick visa vad de gick för men det kommer nya chanser redan på fredag.”

Resultat finns på följande länk:
http://sportstiming.gr/live/results/bike/rr/RICE17RND1/