Vårgårdas World Tour direktsänds i 69 länder

Eurosport direktsänder Vårgårdas World Tour för cykeldamerna i den 13 augusti. 101 miljoner hushåll i 69 länder har möjlighet att se sändningen på måndagskvällen – och för den svenska publiken är det självklart cykelns egen ”mr Eurosport”, Roberto Vacchi som kommenterar.

– Det ska bli förbaskat kul. Vårgårda är väldigt speciellt i det här sammanhanget. Klubben har legat i framkant i utvecklingen av damcykeln och jag är väldigt glad att äntligen få kommentera tävlingen för våra tittare, säger Roberto Vacchi, till vargardacycling.se.

Den drygt tre och en halv timme långa livesändningen visas i Eurosport 1 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I övriga Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland sänds bilderna från Vårgårda på Eurosport 2. De senaste åren har tävlingen sänts i SVT men sedan tävlingsprogrammet plötsligt ändrats och linjeloppet flyttats från söndag till måndag var det svårt att passa in tävlingen i SVT-tablån.

Enligt Magnus Malmros, vd för sportmarketingföretaget Notvarp och ansvarig för såväl tv-produktion som rättighets- och distributionsavtal, ökar intresset för damcykeln stadigt och allt fler tävlingar sänds direkt.

– Vi är väldigt glada över att ha kommit i mål med förhandlingarna. För Eurosport passar det här bra i deras globala strategi för cykelsporten, säger Magnus Malmros.

Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport, är också han nöjd över att kunna visa PostNord Vårgårda World Tour i direktsändning.

– Eurosport har en lång och stark cykeltradition med älskade kommentatorer som Kristallenvinnaren Roberto Vacchi och Anders Adamson. Att vi på Eurosport nu kan addera Vårgårda World Tour till Giro d´Italia, Tour de France och Vueltan är så klart oerhört roligt och stärker vår position som Home of Cycling för landets alla cykelälskare, säger Hanif Hosseini.