Världens dyraste cyklar

Några av de dyraste cyklarna i världen

Under London Bike Show som hölls den 29-31 mars, fick man se många godsaker om man älskar cykling. Både cykelproffs och entusiaster flockar till London Bike Show, vilket är Storbritanniens ledande utställning för alla som älskar cykling.

Man hittar självklart cyklar och redskap, men även inspiration och råd. De bjuder in speciella gäster och experter, och man kan bland annat köra ett provspår och njuta av action från världens bästa freestylecyklister. Det är en plattform för de som vill utforska de senaste cyklarna och specialerbjudanden från de största och bästa cykelmärkena inom alla discipliner och budgetar.

Fördelar med cykling

Cykling är utmärkt för miljön och för hälsan. Det finns många anledningar till varför människor borde börja cykla. Det kan hjälpa dig att hålla en hälsosam vikt, förbättra din hjärnkraft, leva längre och rädda planeten. Du kan även avvärja svåra sjukdomar, minska föroreningarna, njuta av naturen, öka din prestanda, förbättra din lungkapacitet och utveckla ett positiv missbruk. Det är anledningar som dessa som har gjort cykling så populärt över hela världen. Statista.com rapporterar att det globala cykelmarknadsvärdet förväntas öka till 62 miljarder dollar år 2024, från 45,08 miljarder dollar år 2016.

 

Man behöver inte en dyr cykel för att få alla fördelar med cykling. Det räcker med en begagnad cykel för 100 kronor, så länge den rullar. Men det finns oerhört dyra cyklar på marknaden, cyklar som bara kan köpas av miljonärer. Vill man ha en sådan hoj kan det vara en bra idé att utnyttja Highroller bonuskod, och prova lyckan på ett casino online. Då får man upp till 1000 kronor extra att spela för, och dessutom 50 gratis spinn på spelautomater.

Världens dyraste cyklar

Här kan du läsa om tre av de dyraste cyklarna som någonsin sålts. Dessa cyklar är dyra eftersom de har smyckats som konst, eller använts vid något speciellt tillfälle.

Trek Butterfly Madone ($500 000) och Trek Yoshimoto Nara ($200 000)

Damien Hirst smyckade Trek Butterfly Madone med riktiga fjärilsvingar på ramen och fälgarna. Denna cykel användes av Lance Armstrong i Tour de France i 2009. Sedan såldes den för den fantastiska summan $500 000 på Sotheby’s välgörenhetsauktion, till förmån för cancerforskning. Det gör det till en av de allra dyraste cyklarna i världshistorien. Användningen av fjärilsvingar lockade dock store vrede på grund av den oetiska behandlingen av djur.

Trek Yoshimoto Nara såldes för 200 000 dollar på en annan Sotheby-auktion. Yoshmito Nara utsmyckade den med små tecknade barn i boxhandskar, flygande UFO:n och en Livestrong-logotyp. Denna cykel kördes av Lance Armstrong i 18: e etappen av en av Tour de France-tävlingarna. Trek sålde flera cyklar på samma välgörenhetsauktion, för totalt cirka 800 000 dollar. Alla dessa cyklar var utformade av kända konstnärer, och baserade på de cyklar som Armstrong använt i stora tävlingar.

Auramania Crystal Edition Gold bike: ($114 000)

Det franska företaget Auramania säljer denna gnistrande skönhet för $114 000. Det höga priset är på grund av dess guldpläterade ram, hjul och ekrar, samt Swarovski-kristallerna som pryder cykeln. Handtagen och sadeln är gjorda av högkvalitativt läder, och cykelmodellen är i begränsad upplaga med ett nummer på varje cykel. Auramania säljer också ett kristall- och guldutsmyckat väggställ för drygt 6 000 dollar, så att du kan hänga upp din cykel som ett smycke på väggen.