Vättern Bike Games lockar världsstjärnor till Motala

Med mindre än tre veckor kvar till Vättern Bike Games står det klart att det blir ett stjärnspäckat startfält på Dunteberget i Motala den 6-8 oktober. Publiken kommer bland annat att få se slopestyle-proffsen Anton Thelander, Martin Söderström och världsmästaren Emil Johansson göra upp om SM-titeln.


Martin Söderström, en av världsstjärnorna under Vättern Bike Games. Foto: Jan Kasl / Red Bull Content Pool

Med mindre än tre veckor kvar till Vättern Bike Games står det klart att det blir ett stjärnspäckat startfält på Dunteberget i Motala den 6-8 oktober. Publiken kommer bland annat att få se slopestyle-proffsen Anton Thelander, Martin Söderström och världsmästaren Emil Johansson göra upp om SM-titeln.

Vättern Bike Games arrangeras av Vätternrundan och samlar några av cykelsportens häftigaste grenar under en och samma helg. Den 6-8 oktober väntar tre dagar med tuffa cykeltävlingar på motorstadion Dunteberget i Motala. Bland annat blir det cross country, SM i slopestyle, tävling och uppvisning i trial och en kvällstävling i cykelcross för både ungdom och elit.

Och cyklisterna själva har anammat konceptet, en rad världsstjärnor har redan aviserat att de kommer till Motala. Till lördagens slopestyle-SM har banbyggarna skapat en av de största och mest spektakulära banorna i norra Europa. Där ska nyblivne världsmästaren Emil Johansson visa domarna sina vassaste hopp och tricks, precis som proffsen Martin Söderström och Anton Thelander.

- Det ska bli väldigt roligt att tävla i Motala och kul för sporten här hemma i Sverige, säger Anton. Det kommer bli en riktigt sjuk show.

Hela helgen går i samma höga tempo, där publiken får se svenska stjärnor som Benny Andersson och Jonathan Östlund i fredagens kvällstävling i cykelcross på speedwaybanan. Till lördagens trialtävling är högt rankade världsåkare som Joachim Nymann och Nadine Kåmark på plats och i söndagens avslutande cross country-tävling är europamästaren Emil Linde ett av namnen.

- Att samla olika grenar på en arena så här är riktigt häftigt, säger han. Jag tror att det kommer att locka stor publik och framför allt många cyklister.

Ett spännande inslag blir också lördagens åtta timmar långa lagtävling i mountainbike, där lagen ska hinna köra så många varv som möjligt på en fyra kilometer lång bana. Där får publiken bland annat se ett lag från Team Mustasch, med proffset Alexander Wetterhall och kändisen Bingo Rimér, som cyklar i kampen mot prostatacancer.

Arrangörerna räknar med att de spektakulära tävlingarna, i kombination med alla världsnamn i deltagarlistan, ska locka storpublik till Motala och Dunteberget helgen 6-8 oktober.

- Det här kommer att bli ett otroligt häftigt event som man inte får missa om man gillar cykel, säger arrangemangschef Sven Montelius. Och det är verkligen inte bara något för cykelfrälsta. Alla som vill se en häftig show med fart, hopp och rätt mycket lera ska absolut komma till Motala och Dunteberget. Vi lovar en riktigt cool upplevelse.