Vi listar några av marknadens mest intressanta cykel-appar!

Tar du ofta med dig mobiltelefonen i fickan eller i ryggsäcken på cykelrundan? Kolla i så fall in vår lista nedan. Här presenterar vi några av marknadens bästa appar för cykling som kan hjälpa dig med allt från att hitta det rätta däcktrycket, till att hålla koll på hur lång din runda är.

Cyclemeter   

En av de mest avancerade apparna för cykling på marknaden just nu. Kort och gott så förvandlar Cyclemeter din iPhone till en cykeldator. Genom appen så kan du få en mängd olika typer av data såsom hastighet, hur snabbt du har cyklat vid olika sträckor, distans, rutter, hur många kalorier du bränt med mera.

Pris: Gratis (med möjlighet att köpa extrafunktioner i appen).

Tillgänglig för: iOS-enheter, appen finns inte för Android i dagsläget

MapMyRide

En app som påminner väldigt mycket om Cyclemeter. Fördelen med MapMyRide är dock att den innehåller en rad andra funktioner såsom möjlighet att ställa in bland annat ditt kaloriintag och din vikt. Denna app är med andra ord mer anpassad för dig som villa hålla stenkoll på formen. Appen gör det även möjligt att visa kartor för deltagare inför cykellopp, såsom vid Hedebytrampen förra året.

Pris: Gratis (finns premiumversion att köpa)

Tillgänglig för: iOS och Android

iTire Pressure

Den ultimata appen för dig som vill hitta det perfekta däcktrycket. Med bara några tryck så kan du enkelt få reda på vilket däcktryck som du ska ha baserat på cykelns totalvikt, däcktyp och terräng.

Pris: Gratis

Tillgänglig för: iOS och Android

LARMappen

En app som varje cyklist borde ha. Man vet aldrig när olyckan är framme, vare sig det gäller dig själv eller någon som du möter på vägen. LARMappen använder sig av geolokalisering, vilket gör att när du aktiverar larmet så skickas ett meddelande till antingen dina vänner, din familj eller en larmcentral som snabbt kan lokalisera vart du är någonstans. Kom ihåg att du måste vara ansluten till internet för att appen ska fungera.

Pris: Gratis (plusversion finns för 7 kr)

Tillgänglig för: iOS och Android

CRC Pro-Cycling  

Låt oss vara helt ärliga, när regnet öser ner så är det oftast mer lockande att krypa ned i soffan än att ge sig ut på en långrunda. På App Store och Google Play finns alla möjliga typer av spel för mobilen såsom fotboll, actionspel och casino (som du kan spela här). För cykelfantaster så rekommenderar vi dock spelet CRC Pro-Cycling som har en vass grafik och massvis av olika banor. Spelet finns tillgängligt både till Android och iOS och kommer förhoppningsvis att underhålla dig de dagar då en riktig cykelrunda inte är något alternativ.

Pris: 21 kr på App Store,

Tillgänglig för: iOS. Om du har en Android-telefon så rekommenderar vi istället spelet Cycling Tour 2015