VM-silver till Rikard Nilsson

Det är tydligen de ”udda” grenarna som ska göra det i svensk cykel. Paracyklisten Rickard Nilsson slog till med en fin silvermedalj vid VM i Sydafrika.

 

Rickard Nilsson med silvermedaljen.

 

Rickard Nilsson, SMACK tog ett VM-silver i tempo när världsmästerskapen för paracykel inleddes under torsdagen i Pietermaritzburg, Sydafrika.

Rickard som tävlar i klassen trike (MT1) har under säsongen visat god form med två världscupsegrar i tempo och en vinst på linjelopp, han visade ännu en gång att han hör hemma i världstoppen med att ta hem ett VM-silver i tempo. Vann gjorde ryssen Sergi Semochkin och bronset gick till italienaren Leonardo Melle.

”2a på VM-tempot idag. Begreppet tempo/prolog-hosta har numera fått en tydlig definition!! En sak är säker, trots att jag kom tvåa i tempot så vann jag på utklassning i ”mesta peptalk med sig själv under loppet”-kategorin, både medcyklist och publik längs banan fick sig goda skratt!! Japp, jag pratade konstant i 15,5 km sägs det. Största skrattet uppkom dock på pallen när Schweiz flagga hissades istället för den svenska. Jaja, nästan rätt ju! Får se till att det blir en till pallplats så de får chansen att hissa rätt flagga ” skriver Rickard på sociala medier efter tävlingen.

Peter Malmberg, Mölndals CK körde även sitt tempo under torsdagen och slutade nia i sin klass. Peter och Rickard kör sina respektive linjelopp under lördagen 2a september.

Följ tävlingarna på:

StreamitTV
Cycling South Africa
UCI

Läs även:
Allt om Paracykel
Kom igång med Paracykel
Swedish team going for glory at Para World Champs